Caminul Buna Vestire        Cu o capacitate actuala de 30 de locuri si posibilitatea de gazduire in 18 camere si un apartament, Caminul pentru persoane varstnice -“Buna Vestire”, din localitatea Slimnic 557240. judetul Sibiu, a luat fiinta in anul 1995, ca o necesitate insusita de catre Biserica Crestina Baptista “Betania” din Sibiu.

Motivatia acestei slujiri, impunea atitudinea de jertfa crestina, in dragoste si de intrajutorare a aproapelui, traire pe care familia Popa Nistor si Rodica si-au asumat-o. Ca si coordonatori ai acestei solicitante activitati, parte componenta a proiectelor de lucrare a bisericii, ei au inteles esenta mesajului crestin din indemnul apostolului Ioan :

      “Si aceasta este porunca, pe care o avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau ”  [ 1 Ioan 4:21 ] .

      Fiind o organizatie nonprofit, care si-a dobandit personalitatea juridica in anul 1992, fiind acreditata din anul 2005, Asociatia Crestina “ Buna Vestire ” prin acest asezamant, furnizeaza persoanelor varstnice pe care le gazduieste, servicii sociale specifice precum:

– Gazduire;

– Asistenta medicala si ingrijire;

– Asistenta paleativa;

– Consiliere;

– Socializare si petrecerea timpului liber.

Desigur, fiind o institutie specializata de profil, cu o experienta de activitate functionala din anul 1995, care dispune de un personal implicat, compus din 7 persoane angajate cu contract de munca, precum si colaboratori voluntari:  medici, psihologi, consilieri spirituali si asistent social, gazduirea persoanelor varstnice in acest asezamnt de asistenta, presupune si foarte clare criterii de selectie a persoanelor ca:

– sa fie persoana in varsta;

– sa aiba un grad suficient de mobilitate in momentul internarii;

– sa aiba discernamant;

– sa aiba capacitatea de acomodare la convietuire in grup;

– sa dispuna de resurse materiale, etc.

Printre partenerii de lucrare si activitate ai acestui asezamant social se numara: Biserica Crestina Baptista “ Betania ” din Sibiu, Allianz –Tiriac – pensii private si A. M. Centrul Crestin Sibiu, etc

In privinta intentiilor de perspectiva ale acestei activitati, desfasurate sub competenta coordonare a familiei Popa, se numara si urmatoarele deziderate pe care ei si le propun:

– modernizarea si dezvoltarea asezamantului conform normelor europene;

– o socializare cat mai eficienta a persoanelor varstnice gazduite;

– implicarea mai multor specialisti in acest program social.

– o sporirea a atentiei pentru nevoile spirituale ale asistatilor